Digital markedsføring
En beslutningsreise

En beslutningsreise

I dette blogginnlegget vil jeg ta dere med på en kjøpsprosess, også kalt en beslutningsreise, hvor jeg tar for meg mitt siste kjøp og hvordan jeg kom frem til beslutningen om og kjøpe varen. 

Det finnes ulike steg i en beslutningsreise, og for å forklare nærmere vil jeg ta dere med gjennom forbrukernes kjøpsprosess i de ulike stegene. 

Kilde: https://wican.no/hva-er-hensikten-med-markedsforing-digital-markedsforing-del-1-av-3/

Som dere ser på modellen starter det hele med at man erkjenner at man har et behov eller et problem og avslutter med hva man tenker om kjøpet etter handelen er ferdig. 

Erkjennelse

Jeg flyttet tilbake til Oslo våren 2020 etter å ha bodd i Kristiansand et halvt år. Dermed har jeg og samboeren hatt en god del møbler å kjøpe inn sammen og vi har så og si kjøpt alt bortsett fra ny TV-benk. Dere kan kanskje kjenne dere igjen at man plutselig en dag våkner og irriterer seg ekstra mye over noe som skulle vært ordnet for lenge siden? Vel, jeg våknet en dag opp og fikk et veldig stort behov for ny TV-benk da den forrige var en midlertidig løsning som ikke passet inn med resten av møblene. 

Informasjonssøk 

Dette gikk egentlig ganske raskt fordi jeg vet sånn ca. Alltid hva jeg vil ha ser for meg hvordan det vil se ut i hodet mitt. Jeg søkte litt og på grunn av algoritmer som man kan både elske og hate kom det kjapt opp noe jeg likte og som stod i stil med resten. Jeg hadde da og kikket på de ulike sidene tidligere uten å finne den rette. Denne dagen kom den derimot opp rimelig kjapt fra en side i Sverige. 

Evaluering og valg 

Det eneste jeg ville forsikre meg om var at samboeren også syntes den passet inn i leiligheten, så evalueringen for min del var relativt kort og enkel. Jeg hadde allerede sjekket opp i ulike design fra før og følte at denne ville passe perfekt. Med tanke på at den var ny hadde jeg heller ingenting å bekymre meg for med slitasje etc. 

Etter-kjøps evaluering 

Som det stod på siden deres tok det litt lengre tid enn normalt og jeg fikk den etter 3 uker levert på døra. Alt var helt og fint og jeg synes den var enda finere i virkeligheten, så jeg ble svært fornøyd. Alt i alt synes jeg denne kjøpsprosessen gikk veldig raskt og smertefritt, så denne gangen var jeg ganske heldig! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *