Digital markedsføring
Miljøvennlig produksjon og ansvarlig forbruk i klesindustrien

Miljøvennlig produksjon og ansvarlig forbruk i klesindustrien

Virksomheten vi har valgt å skrive om i eksamen er Djerf Avenue, og i dette innlegget vil jeg forklare hvilke av FNs bærekraftsmål som er mest relevant for bransjen. 

Nå er jo Djerf Avenue et klesmerke som fokuserer på å ta gode valg for miljøet, og tar heller den mer krevende veien fremfor masseproduksjon. De bruker ikke plastikk til hvert enkelt plagg, har ikke merkelapper og syr ofte for hånd selv. Som nevnt i forrige innlegg bruker de lastebiler de kjører fra fabrikkene i Portugal, og de er generelt veldig flinke på det å ta gode, bærekraftige valg. 

FNs bærekraftsmål 12 handler om ansvarlig forbruk og produksjon. Jeg mener dette målet er relevant for bransjen nettopp fordi at de fokuserer på hvordan man som bedrift kan gjøre selve produksjonen mer miljøvennlig. De går foran som et godt eksempel og er ikke redd for å dele hva de gjør for å ta bærekraftige valg. Dette kan bidra til at andre bedrifter tar bedre valg og ikke minst nyoppstartede bedrifter. 

Første del av mål 12 lyder som følgende;

«Overforbruk – Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer med mindre ressurser». 

Djerf skaper klær som er slitesterke og varer lenge, men likevel bruker de mindre ressurser. De har seg selv, fabrikkene i Portugal og lastebiler. De benytter seg hverken av fly eller har noe form for masseproduksjon, og jeg synes de gjør det langt bedre enn mange andre selskap når det kommer til miljøet. Man ser at de oppriktig bryr seg om å skape dette merket med så lite ødeleggelser som mulig, og jeg tror de kommer til å ha en viktig rolle i årene fremover. 

Kilder: 

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/ansvarlig-forbruk-og-produksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *