Digital markedsføring
Koronastudent og studietips

Koronastudent og studietips

I dette innlegget ønsker jeg å ta dere med på hverdagen som «koronastudent» og tips til hvordan du som er i en lignende posisjon kan få best mulig utbytte av hverdagen, enten du er student eller sitter på hjemmekontor. 

Personlig gledet jeg meg veldig til å starte på bacheloren i markedsføring og merkevareledelse høsten 2020, mye på grunn av fysisk oppmøte. Sommeren samme år var jeg nemlig nyutdannet personlig trener og hadde nesten hatt all undervisning på nett. Jeg syntes det var veldig gøy de gangene vi fysisk møtte opp på skolen (treningssenteret), hvor jeg ble kjent med andre og fikk en tilhørighet til studiet og klassen. Jeg lærte nesten mer de få helgene med undervisning enn hele året på nett. Nå skal det sies at det er veldig viktig med praktisk erfaring som personlig trener og det må selvsagt tas i betraktning. Likevel sier det litt om hvor stort læringsutbytte man får av fysisk deltakelse.  

De fysiske forelesningene ble veldig kortvarig og 1,5 år etterpå er jeg fremdeles ikke helt kjent med skolen i forhold til forelesningssaler og det som følger med. Likevel har det vært noe hyggelig ved det. Når alt stengte ned hadde jeg og den lille kohorten min hyggelige dager hjemme hos meg hvor vi prøvde og få mest mulig utav dagene og studiet. Vi satt på timer (45/15) hvor vi studerte i 45 min og hadde pause i 15. Dette gjorde vi kanskje tre ganger og det er et supert tips til deg som kanskje sliter litt med konsentrasjon. Utenom studiet gikk vi turer og prøvde å finne litt inspirasjon på matbutikken bare for å få tiden til og gå litt. 

Akkurat nå føles det ut som et helt annet liv selv om vi enda er i en litt kjip situasjon i forhold til covid. Jeg synes at jeg kom meg gjennom lockdown på en god måte, men jeg var ikke den flinkeste studenten. Jeg stod opp 08 hver eneste dag, gikk en lang tur eller trente på Bislet stadion som heldigvis var åpent. Det å stå opp tidlig og lage en rutine selv om man kan sove til tre hjalp meg nok veldig. Jeg var flink til å ta vare på meg selv, men det tok tid før jeg var flink med studiet. Det var ganske demotiverende å skulle gjøre alt på nett igjen og dermed prioriterte jeg ikke skolen mer enn jeg måtte. 

Vi mennesker er veldig tilpasningsdyktige og til slutt ble det bare normalen. Når vi først fikk delta i forelesninger igjen høsten 2021 ville jeg ikke dra dit fordi jeg hadde funnet «min ting» hjemme. Nå føltes det plutselig kjipt å skulle stå opp og dra på skolen når jeg kunne finne frem kaffekoppen og se det hjemmefra. Nå 1,5 år etterpå har det vært veldig mye frem og tilbake, og jeg har ikke helt funnet ut hva jeg liker best lenger. Når jeg tross alt har hatt så mye studie på nett blir man vant til det og nå trives jeg godt med forelesningen på zoom. Jeg hatet det i starten og nå er det kanskje favoritten, ironisk ikke sant? 

Selv om jeg har hatt mine opp og nedturer som koronastudent synes jeg at både skolen, foreleserne, meg selv og mine medstudenter har gjort det overraskende bra. Vi har tilpasset oss en normal vi aldri kunne tenkt oss til. Det fortjener vi alle en klapp på skuldra for og jeg håper og tror vi får en fin studietid siste halvdel av bacheloren.

For at din hverdag skal bli mer strukturert dersom du nå er mye hjemme vil jeg komme med noen tips nå til slutt! 

 • Stå opp tidlig og fiks deg, dette har virkelig hatt alt og si for meg. Istedenfor å fokusere på det negative snudde jeg om på situasjonen og gjorde den så lik som den vanlige hverdagen vi en gang hadde. Føler du deg bra så gjør du det bra. 
 • Sett på timer! Enten du jobber eller studerer så er timer den perfekte løsningen. Følg 45/15 eller 50/10, legg fra deg mobilen og gjør det du skal. Det vil føles så mye bedre når du har gjort litt og du får en liten mestringsfølelse! 
 • Etter forelesningen kan du enten skrive et tankekart, et notat eller snakke med noen om hva du har lært. Hva gikk dere gjennom og hva var det viktigste? 
 • Aktivitet! Noe av det viktigste du kan gjøre for deg selv er å gi kroppen din en eller annen form for trening. Om det er badminton, styrketrening eller en gåtur i frisk luft har ingenting å si. Kom deg ut, beveg deg og du vil både føle deg super og forbedre konsentrasjonen din. Win win! 

One comment

 1. Hei Marita!

  Gratulerer med publisering av første blogginnlegg – godt jobbet!

  Du skriver godt og det er spennende å lese om din erfaring som koronastudent. Videre har du god struktur og flott at du bruker relevante bilder i teksten din.
  Til neste blogginnlegg ønsker jeg at du får inn noen underoverskrifter for å bryte opp litt mer.

  Jeg gleder meg til å lese mer – lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *